Forældre henter ikke børnene til tiden

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Småbørns-forældre har for det meste travlt med at få hverdagen til at hænge sammen med madlavning, indkøb, tøjvask og børnepasning. Og nogle gange har de angiveligt så travlt, at de ikke når at hente deres børn, inden børnehaven eller vuggestuen lukker.

Således svarer 16 procent af de ansatte, at de inden for det seneste år har oplevet en konflikt med forældre, der presser hente- og bringetider.

Formand for pædagogernes fagforbund, BUPL, Henning Pedersen kan godt forstå, at mor og far henter for sent.

»Der er ikke nogen forældre, som kommer for sent og tænker, at det går nok. Det er simpelthen fordi, det er svært at få tingene til at hænge sammen i en presset hverdag. De kommer nogle gange flyvende fra arbejdet og skal nå det inden institutionernes lukketid. Arbejdsmarkedet har ændret sig til at være mere fleksibelt end tidligere, og derfor er der nogle forældre, der har svært ved at få institutionernes åbningstider til at passe med deres arbejdstider,« siger han.

BUPL-formanden foreslår, at kommunerne udvider institutionernes åbningstider for at løse konflikten.

»Kommunerne skal udvide åbningstiderne, for pædagogerne vil gerne arbejde på de tidspunkter, hvor der er brug for det. Det er i hvert fald ikke pædagogerne, der stiller sig i vejen for at udvide åbningstiderne. Det er helt op til kommunalbestyrelserne,« fortæller Henning Pedersen.

Undersøgelsen viser ligeledes, at medarbejderne har svært ved at snakke med forældrene om det, når de ikke henter deres børn til tiden.

Det siger tre ud af ti af de adspurgte FOA-medlemmer. Undersøgelsens overordnede konklusion er dog, at et flertal af medlemmerne synes, at forældresamarbejdet fungerer godt, skriver Fagbladet FOA.

Powered by Labrador CMS