Husker du Anna? Her er hun i dag

Mandag fylder hun 40

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Hun vandt ikke en eneste titel i damesingle på WTA-touren i sin karriere.

Alligevel var hun i årene omkring årtusindskiftet en af de mest kendte kvindelige tennisspillere i verden.

Anna Kournikova, som mandag 7. juni fylder 40 år, var en magnet for opmærksomhed i de relativt få år, hun var på toppen af sin karriere.

Russeren med den karakteristiske hestehale og et udseende, der ryddede forsider i sports- og modeblade, flyttede tidligt fra Rusland til USA med henblik på en tenniskarriere.

Her trænede hun på Nick Bollettieris legendariske tennisakademi, hvor stjernespillere som André Agassi, Monica Seles og Maria Sharapova ligeledes er blevet trænet.

Debut i 1996

Anna Kournikova debuterede i grand slam-sammenhæng ved US Open i 1996, hvor hun tabte i fjerde runde til datidens kvindelige superstjerne, tyske Steffi Graf.

Året efter toppede Anna Kournikovas karriere i grand slam-sammenhæng i singlerækken, da hun nåede frem til semifinalen ved Wimbledon.

Russeren nåede senere at ligge nummer otte på verdensranglisten i damesingle, men det lykkedes hende ikke at vinde en titel, hvilket var et heftigt debatemne i tennisverdenen dengang.

Anna Kournikova havde mere succes i doublerækkerne, ikke mindst i damedouble, hvor hun vandt en del titler med blandt andre schweizeren Martina Hingis.

Duoen vandt grand slam-turneringen Australian Open sammen i både 1999 og 2002.

I damedouble var Kournikova i en periode nummer et på verdensranglisten.

Skader satte en stopper for karrieren

På grund af skader stoppede Anna Kournikova allerede med at spille på WTA-tour’en i 2003, men hun stillede siden op til kampe i velgørenhedsregi.

Privat har Anna Kournikova i mange år dannet par med sangeren Enrique Iglesias.

Parret har tre børn sammen.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS