Kalkunbryst tilbagekaldes efter salmonellafund

Kalkunbryst fra Aldi er blevet trukket tilbage landet over efter fund af salmonella i produktet.

Fødevarestyrelsen advarer mod salmonella i et parti kalkunkød. Se her i artiklen hvor det er solgt. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Er du typen, der er glad for kalkunbryst i din mad, så skal du måske tømme køleskabet og samtidig et tur til lægen for at blive tjekket. Aldi Danmark har nemlig tilbagekaldt et stort parti kalkunbryst, som er blevet solgt i hele landet.

En analyse viser nemlig, at der er spor af salmonella i produktet. Den sidste anvendelsesdato er passeret, men forbrugere kan have gemt produktet på frost, hvorfor Fødevarestyrelsen nu advarer mod produktet.

Der er tale om ‘Landlyst’ kalkunbryst. Hver pakke har mellem 700 til 1100 gram kalkunbryst i pakningen. Pakkedato er den 18. september 2018, mens sidste anvendelsesdato er 28. september 2018. Det ramte produkt har EAN-nr.: 25069433.

Det skal du gøre som forbruger

Der er en række forholdsregler, som du kan tage som forbruger. Det gælder blandt andet, at Fødevarestyrelsen anbefaler, at produktet leveres tilbage til butikken, hvor det er købt eller at man kasserer det.

Hvis man er nervøs for at være smittet med salmonella, så er tegnene herfor, at man har diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Kalkunbrystet er solgt i hele landet i perioden.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aldi. 

Powered by Labrador CMS