Ny økoplan sætter økologisk mad på kantinemenuen

Foto: Erik Refner/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der skal økologi på menuen i landets kantiner, på hospitalerne og i vuggestuerne.

Det er et af tiltagene i regeringens »Økologiplan Danmark«, som skal være med til at indfri målet om at fordoble det økologiske areal i 2020.

»For at nå vores mål, som er det mest ambitiøse i vesten, skal det offentlige gå forrest. I Økologiplan Danmark styrker vi samarbejdet mellem kommuner, regioner og ministerier med en lang række nye initiativer. Vi forpligter blandt andet hinanden på, at vi skal have mere økologi på menuen i kantiner, på hospitaler og i vuggestuer,« siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på ministeriets hjemmeside.

Et af initiativerne er, at regeringen øremærker 58 millioner kroner til at gøre offentlige køkkener mere økologiske i perioden 2015 til 2018. Dertil følger 12 millioner kroner over de næste to år til at gøre indkøbere og køkkenansvarlige mere bevidste om, hvilke fødevarer de skal have fat i for at gøre køkkenet økologisk.

Blandt de øvrige tiltag finder man 34 millioner til at styrke den økologiske eksport frem mod 2018, og 25 millioner til at øge salget af økologiske varer i Danmark. Pengene skal blandt andet bruges til forbrugeroplysning og kampagner i landets supermarkeder.

Powered by Labrador CMS