Nye spor i McCann-sag kan opklare belgisk drab

På baggrund af udvikling i McCann-sagen, håber belgisk politi at opklare en gammel drabssag.

Den nye udvikling i Madeleine McCann-sagen har givet håb til belgisk politi. De undersøger om den mistænkte kan have relation til drabssagen om Caroline Titze. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: BELGA / AFP
Den nye udvikling i Madeleine McCann-sagen har givet håb til belgisk politi. De undersøger om den mistænkte kan have relation til drabssagen om Caroline Titze. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: BELGA / AFP
Udgivet Opdateret

I juni 2020 skete en ny udvikling i sagen om den forsvundne Madeleine McCann, der ikke er set siden 2007.

Her kunne tysk politi præsentere en 43-årig mand som mistænkt for drabet af Madeleine McCann.

Den nye udvikling har ført til flere mulige udviklinger i andre sager om forsvundne børn.

Belgisk politi undersøger nu den 43-årige tyskers forbindelse til en uopklaret sag fra 1996, hvor den 16-årige Caroline Titze blev fundet død og lemlæstet i en belgisk ferieby.

Den offentlige anklager i Bruxelles bekræfter torsdag over for AFP, at efterforskningen af sagen er genoptaget, og at det sker i relation til udviklingen i Madeleine McCann-sagen.

Caroline Titze blev dræbt, da hun var på ferie med sin familie. Belgisk politi rettede allerede dengang opmærksomheden mod en tysk mand tidligt i 20’erne, der skulle have pralet af sin kriminelle fortid over for vidner.

Det lykkedes dog aldrig belgisk politi at finde manden.

Den tidligere chefefterforsker på sagen, Paul Gavaert, der i dag er pensioneret, siger, at “der bestemt er en forbindelse” mellem de to sager.

Den mistænkte er tidligere dømt for seksuelle overgreb, inklusiv voldtægt og overgreb mod børn.

– Beskrivelsen (af den mistænkte, red.) passer, siger Paul Gavaert til den belgiske avis De Standaard.

Efterforskningen af drabet på den belgiske pige blev indstillet i 2016.

Madeleine McCann var også på ferie med sin familie, da hun forsvandt i Portugal i 2007 – få dage før sin fireårs fødselsdag.

Manden, der nu mistænkes for at have dræbt Madeleine McCann, afsoner i øjeblikket en fængselsdom for smugling af narkotika.

Han nægter at udtale sig om Madeleine McCann-sagen, siger en af hans advokater torsdag ifølge AFP.

Powered by Labrador CMS