Politi skyder 87-årig oldemor med strømpistol

Men inden det, truede de hende med en pistol.

Ifølge familien var den 87-årige kvinde ude og samle mælkebøtter og forstod ikke, hvad betjentene sagde. Da hun ikke forstår engelsk.
Udgivet Opdateret

Tre politibetjente truede en 87-årig oldemor med pistoler, inden en af dem skød hende med en strømpistol, fordi hun ikke ville smide sin kniv.

Ifølge politiet var kvinden en trussel mod betjentenes sikkerhed, men kvindens familie fortæller, at den 87-årige var ude og samle mælkebøtter med en køkkenkniv tæt på hendes hjem. Ifølge familien forstod kvinden ikke betjentene, da hun ikke forstår engelsk. Det skriver The Guardian.

Politiet fik et opkald fra en SFO omkring en kvinde, der gik rundt udenfor med en kniv, og ikke ville forlade området.

– Hun er gammel, så hun går ikke så godt. Det ser ud, som om hun går rundt og leder efter noget, som om hun skærer nogle planter eller noget. Hun har også en pose, sagde den ansatte, der ringede til politiet.

Da politiet kom derud ville den 87-årige ikke smide sin kniv. Betjentene truede hende derfor med pistoler, inden en af dem fik hende ned på jorden ved hjælp af en strømpistol. Hun blev blandt andet tiltalt for ulovlig indtrængen.

Politi: 87-årig var en trussel

Ifølge politiet var der intet forkert i at bruge strømpistolen.

– En 87-årig kvinde med en kniv kan skade en betjent, fortæller politidirektøren for Chastworth, Josh Etheridge, og fortsætter:

– Der var ikke nogen vrede eller ondskab i det. Hvis du spørger mig, kunne vi ikke gøre noget mildere og samtidigt udrydde truslen.

Etheridge fortæller også, at da kvinden ikke smed sin kniv, prøvede han at lave fagter til hende ved at smide sin egen lommekniv på jorden. Men det forstod hun heller ikke.

Kan ikke sove om natten.

Kvindens familie mener derimod, at politiet skulle have haft mere tålmodighed.

– Hvis tre betjente ikke han håndtere en 87-årig kvinde, så skal man nok overveje, om man har valgt den rigtige profession, fortæller kvindens grandnevø.

Ifølge familien var den 87-årig to timer i fængsel, inden hun blev løssluppet. Den ældre kvinde har stadig problemer med at sove om natten og er bange for at gå udenfor.

– Hun er okay. Men hun bliver ved med at gennemgå hændelsen i hendes hoved og fortæller os, at hun er ked af, hvad der skete. Hun har også problemer med at sove og er stresset, fortæller den 87-åriges oldedatter.

Politiet er lige nu i gang med en intern undersøgelse for at fastslå, om der er tale om politivold.

Powered by Labrador CMS