Så meget koster det at betale med dit kreditkort

Enhedslisten foreslår, at danske banker giver klar besked om, hvad det koster at bruge VisaDankort i udlandet.

Enhedslisten foreslår, at bankerne fremover skal give kunderne klar besked om, hvad de samlet har betalt for at bruge deres VisaDankort i udlandet. Foto: Nikolai Linares/arkivfoto/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det skal være helt klart, hvad prisen for at bruge sit VisaDankort i udlandet er.

Det mener et flertal af politikerne i Folketinget, efter at en stribe af landets største banker har hævet gebyret for at bruge betalingskortet i udlandet. Det skriver DR Nyheder.

Både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Handelsbanken har siden 1. januar hævet valutakurstillægget på visadankortet fra 1,0 procent af købsbeløbet til 1,5 procent i Europa.

Det viser DR Nyheders research. Og rejser du uden for Europa, er det endnu dyrere: Her hæver de samme banker prisen fra 1,5 procent til 2,0 procent.

Forslag fra Enhedslisten

Det er Enhedslisten, som har stillet forslaget om, at bankerne fremover skal give kunderne klar besked om, hvad de samlet har betalt for at bruge deres VisaDankort i udlandet.

– Det er utroligt at være vidne til bankernes grådighed. De har netop sat ny rekord i udbetaling af udbytter, og samtidigt så fortsætter man med at lænse kunderne efter forgodtbefindende. Der er simpelthen behov for en ordentlig opstramning, siger Pelle Dragsted, Erhvervsordfører for Enhedslisten, til DR Nyheder.

Desuden foreslår partiet, at der skal indføres et loft over gebyrerne, ligesom bankerne blandt andet skal oplyse om valutakurstillægget i den årlige opgørelse over de samlede bankgebyrer.

Opbakning

Og det er både Alternativet, Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokratiet enige i.

– Vi bruger visadankortet og tror, at alt er trygt og godt, og så ligger der alligevel gebyrer, når vi bruger det i udlandet. Det skal forbrugerne vide, siger René Gade, erhvervsordfører for Alternativet.

Det er dog ikke alle dele af partiets forslag, som resten af partierne på Christiansborg bakker op om.

Ikke alle er enige

Idéen om at sætte loft over gebyrerne – og annullere de seneste gebyrstigninger – støttes ikke af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet eller De Radikale.

Powered by Labrador CMS