Steen Bryde får 3,5 års fængsel

Steen Bryde får fængsel i tre et halvt år. Arkivfoto: Malte Kristiansen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tidligere toprevisor Steen bryde får tre og et halvt års fængsel for mandatsvig

Den tidligere toprevisor, ejendomsmatador og direktør for børsnoterede Nordic Tankers Steen Bryde har fået stadfæstet sin dom i Østre Landsret og skal nu tre et halvt år i fængsel.

Han blev i byretten sidste år idømt fire års fængsel for skyldnersvig, mandatsvig og skattesvig. Han blev derudover dømt til at betale en bøde på 3,2 mio. kr. og er indtil videre fradømt retten til at lede aktieselskaber og andre typer selskaber med begrænset ansvar.

I dag klokken ti skar Østre Landsret et halvt år af den fængselsstraf, som byretten havde idømt ham. De to øvrige tiltalte fik ligeledes skåret et halvt år af deres fængselsdom. Østre Landsret dømte alene de tiltalte for forsøg på mandatsvig, men stadfæstede i øvrigt byrettens dom.

Steen Bryde blev i 2006 direktør for finanshuset Capinordic og sideløbende opbyggede han en stor ejendomsportefølje i hovedselskabet Bryde Gruppen. I 2007 begyndte han at købe betydelige aktieposter i tankskibsselskabet Nordic Tankers. Da finanskrisen eskalerede, opsagde bankerne Steen Brydes engagementer på stribe. Det var et millionkrav fra Roskilde Bank, der væltede læsset.

Tre andre personer blev i byretten ligeledes dømt i sagen. Det drejer sig om Steen Brydes mangeårige forretningspartner Brian Søholt Petersen og skibshandleren Jesper Bo Nielsen, der blev idømt fængselsstraffe på henholdsvis tre og to år. Steen Brydes tidligere ægtefælle, Mette Liebach, blev idømt et års betinget fængsel for medvirken til et enkelt forhold.

Powered by Labrador CMS