Taxachauffør modtager dødstrusler efter anmeldelse af Uber

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

En taxachauffør er nu blevet truet på livet, fordi han angiveligt har anmeldt omkring ti tilfælde af dokumenteret pirattaxivirksomhed hos den amerikanske taxatjeneste Uber.

Det fortæller Søren H. Nicolaisen, der er formand for Brancheforeningen Taxiførere i Danmark (TID).

»Der er sket det, at ham, der har været til politistationen for at anmelde Uber, er blevet ringet op fra et hemmeligt nummer og fået vide, at han skulle dø, hvis ikke han fjernede det bevismateriale, der blandt andet ligger på Facebookgruppen Uber-Fakta,« siger han og tilføjer, at Facebookgruppen organiserer indsamlingen af bevismateriale mod Uber.

Beviserne mod Uber er indsamlet af taxachaufførerne selv, fortæller Søren H. Nicolaisen, der håber, at materialet vil være nok til at rejse en ny sag mod taxatjenesten.

»Nogle taxachauffører har bestilt nogle ture hos Uber som kunder og fået kvitteringer, der tydeligt viser, at der er tale om priser, der ligger over, hvad omkostningerne er, og det går altså ind under ulovligt taxakørsel,« påpeger formanden.

Formanden for Taxiførere i Danmark, der blev stiftet 14. januar, frygter dog, at dødstruslen nu vil ligge en dæmper på folks lyst til at anmelde sager, hvor Uber er indblandet.

»Vi skal ikke risikere, at der er nogen, der personligt bliver forfulgt, fordi de prøver at rydde op i det her. Derfor skal man kunne komme anonymt til vores forening, hvis man har noget, man gerne vil af med, også kan vi gå videre til politiet med det,« tilføjer Søren H. Nicolaisen.

Dødstruslen er blevet meldt til politiet, der vil holde skærpet opsyn med eventuelt kommende trusler mod københavnske taxifører.

Torsdag har transportminister Magnus Heunicke (S) i forbindelse med et samråd sagt, at han vurderer, at Uber er en ulovlig tjeneste.

»Trafikstyrelsen har meldt Uber til politiet, og politiet undersøger hele konceptet bag tjenesten. Samkørsel er lovlig, og delebiler er fint, men Uber lader til at være på den anden side af, hvad vi kan tillade i Danmark,« siger han og tilføjer, at man stadig kan køre med Uber uden at bryde loven, indtil politiet er færdig med at undersøge sagen.

Powered by Labrador CMS