Thorning går i kødet på Dyrby

Den tidligere statsminister undrer sig over, at medierne ikke går hårdere til de mediechefer, som har praktiseret sexisme overfor kvindeligt ansatte

Helle Thorning-Schmidt går i kødet på Michael Dyrby og hele medieverdenen.
Udgivet Opdateret

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt går nu i kødet på B.T.s chefredaktør Michael Dyrby.

Helle Thorning-Schmidt er stærkt utilfreds med at Dyrby, der er tidligere nyhedsdirektør på TV2, er gået i flyverskjul omkring den sexistiske måde, som han angiveligt ledede nyhedsafdelingen på - sammen med en række andre fremtrædende ledere og studieværter.

Helle Thorning-Schmidt har lavet et opslag på Instagram, hvor hun rejser spørgsmålet, om medierne behandler deres egne chefer pænere end blandt andet politikere.

Gælder der andre regler

Hun skriver blandt andet:

Påstand: Havde det været en politiker, bankdirektør eller lignende var vedkommende blevet opsøgt for at svare på spørgsmål. Gælder der andre regler for mediechefer?'

Den tidligere statsminister undrer sig også over, at det ikke er lykkedes journalister på Ekstra Bladet eller i det Berlingske hus at konfrontere Dyrby direkte.

Midchael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på B.T.
Midchael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på B.T.

Michael Dyrby har nægtet at stille op til interview. Han har dog i enkelte tilfælde svaret kort via SMS.

Kan det virkelig passe

Kan det virkelig passe, at Michael Dyrby ikke har mødt en eneste journalist de seneste dage, der kan stille opklarende spørgsmål vedrørende dokumentaren, spørger Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt siger onsdag aften til Ekstra Bladet:

- Jeg har set filmen, og jeg er faktisk ret rystet over, at det her er foregået.

Dyrby har beklaget, at han overså, hvordan flere kvinder under hans ledelse følte sig misbrugt gennem upassende opførsel fra flere chefers side.

Trak sig efter nøgenfotos

Dyrby måtte for nogle år siden trække sig som nyhedsdirektør, da han fremsendte nøgenfotos af sig selv til en elskerinde, som dog ikke var ansat på TV Stationen.

Sidste år måtte studieværterne Jes Dorp-Petersen og Jens Gaardbo forlade TV2 på grund af anklager fra kvinderne.

Utilfredse journalister

På B.T. er der voksende frustrationer blandt journalisterne over, at deres chefredaktør ikke stiller sig frem, når de selv hver dag arbejder på at fremkalde kommentarer hos andre ledere.

Der gisnes da også om, hvorvidt hele sandheden omkring Dyrbys ageren som chef på TV2 er kommet for dagens lys.

Dyrby selv er pludseligt og uventet gået på ferie.

Powered by Labrador CMS