Vækket af tyve: Hvem ejer kosterne

En møntsamling blev fundet under en rasnsagning af indbrudstyves adresser. Nu savner politiet ejeren.

Udgivet Opdateret

6. maj blev en borger i byen Mou kort efter midnat vække at et brag. Samtidig kunne han høre stemmer fra ukendte personer i sit hus.

Politiet anholdt i den forbindelse tre indbrudstyve. Det har ført til, at politiet kom i besiddelse af tyvekoster, de nu mangler en ejer til.

Efter anmeldelsen rykkede en patrulje ud med udrykningssignaler til stedet, hvor de ankom få minutter efter anmeldelsen. Patruljen slukkede for udrykningssignalerne kort inden deres ankomst, så de ikke alarmerede indbrudstyvene.

Patruljen observerede ved adressen to mænd iført sandfarvede arbejdshandsker, der bar på et fjernsyn hen til en personbil.

Begge mænd blev derpå anholdt – henholdsvis en 35-årig mand og en 40-årig mand.

Endnu en – i kælderen

Politiet fik derefter kontakt til den husets beboer, som var chokeret, men dog i velbehold. Politiet vidste dog ikke på daværende tidspunkt, at en tredje gerningsmand fortsat gemte sig i husets kælder.

Med henblik på at udfinde en eventuel tredje gerningsmand gennemsøgte politiet villaen. Den tredje gerningsmand, en 22-årig mand, blev fundet i kælderen, anholdt og lagt i håndjern.

Mændene blev visiteret og fundet i besiddelse af diverse værktøjer – formodentlig til anvendelse i indbruddet.

Ransagninger og koster

Efter anholdelsen blev de tre gerningsmænds adresse i Flauenskjold ransaget for at finde eventuelle tyvekoster fra andre indbrud. Her fandt politiet en Ikea-pose med en møntsamling, som ingen af de tre gerningsmænd ville anerkende ejerskab af.

Derfor mener politiet, at møntsamlingen kan være stjålet i forbindelse med et indbrud.

“Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at oplyse et gerningssted eller gerningstidsrum for indbruddet, hvor møntsamlingen formodentligt blev stjålet. Møntsamlingen består primært af danske mønter af ældre dato. De er opbevaret i tobaksdåser og chokoladedåser, der også er af ældre dato”, skriver Nordjyllands Politi på sin Facebooks-side, hvor ejeren af mønterne nu altså efterlyses.

Har du oplysninger, der kan hjælpe, kontakt Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS