Vicki var ikke fin nok

Den danske skuespillerinde Vicki Berlin står i det, der kan blive hendes internationale gennembrud med sin store rolle i "Triangle of Sadness"

Udgivet Opdateret

Side om side spankulerede hele castet til "Triangle of Sadness" ned ad den røde løber på Filmfestivalen i Cannes til verdenspremieren i maj på instruktør Ruben Östlunds længe ventede værk.

Men til den efterfølgende frokost blev fem ud af de otte, herunder Woody Harrelson, inviteret med. Resten af holdet, heriblandt danske Vicki Berlin, måtte sjoske hjem.

Var ironisk

Et meget grotesk scenarie efter premieren på en film, som satirisk udstiller forskellen mellem fin og fattig.

- Det var nærmest ironisk. Jeg vidste ikke, om jeg skulle grine eller græde. Men i momentet var det også lidt trist og ubehageligt, for vi nåede aldrig rigtigt at få sagt farvel til hinanden. Det skete på et sekund, fortæller Vicki Berlin.

- Jeg er lykkelig for, at jeg har fået denne her chance. Jeg turde nærmest ikke på det, før de sagde: 'It's a wrap', da optagelserne var i kassen, fortæller Vicki Berlin. (Arkivfoto).
- Jeg er lykkelig for, at jeg har fået denne her chance. Jeg turde nærmest ikke på det, før de sagde: "It's a wrap", da optagelserne var i kassen, fortæller Vicki Berlin. (Arkivfoto).

- Da filmen senere vandt Guldpalmen, var alle os skuespillere rejst hjem. Men nu er håbet, at vi kan se hinanden igen til Oscar-uddelingen, hvis vi når så langt og bliver nomineret.

Klar i Danmark

Efter verdenspremieren i Cannes kan filmen nu endelig ses i Danmark.

I "Triangle of Sadness" stævner en luksusyacht ud med samfundets spidser ombord.

Men da en storm starter en kædereaktion af hændelser, og de overlevende ender på en ø, vender hierarkiet sig.

Her har penge ingen magt. Det har færdigheder.

Blev ikke klippet ned

I filmen spiller Vicki Berlin chefstewarden Paula.

Den danske skuespillerinde havde ikke set den færdige film før verdenspremieren i Cannes og var utroligt spændt på, hvor meget hun egentlig var med.

Og det er meget. Rigtig meget uden at røbe mere.

- Nogle af de andre roller er klippet ned. Det kunne lige så godt have været mig, så jeg blev meget glad for at se, at Ruben har brugt så meget.

- Det er jeg faktisk virkelig helt på røven over, siger Vicki Berlin bramfrit.

Giver selvtillid

Adspurgt, om det giver selvtillid, svarer hun: afgjort.

- Det giver da et dejligt boost, især når jeg har været så nervøs hele vejen for, om jeg kunne gøre det godt nok, siger Vicki Berlin.

"Triangle of Sadness" er hendes store chance, og den lader hun ikke passere. Hun har fået en agent i London og har gjort plads i kalenderen, hvis der skulle dukke spændende muligheder op i kølvandet på premieren.

Det gælder både i Danmark og i udlandet.

"Triangle of Sadness" kan ses i biograferne landet over.

Powered by Labrador CMS