Voldtog datter: Far banker ham som han kommer forbi deres hjem igen

De tog politiet seks uger at anholde voldtægtforbryderen. Det gjorde datteren meget utryg, at han spankulerede rundt udenfor deres hjem.

Voldtægtsforbryderen forfulgte teenageren, der flygtede hjem. Faren fandt hende nøgen udenfor huset med gerningsmanden over sig.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Hans steddatter blev voldtaget. Så da stedfaderen så gerningsmanden på den anden siden af gaden, gav han ham en på hovedet. Nu har har selvsamme stedfar fået samfundstjeneste. Det skriver Stuff.

Den New Zealandske  stedfar slog voldtægtsforbryderen, da han så ham på den anden side af gaden to dage efter voldtægten. Faderen var frustreret og vred over, at politiet ikke havde anholdt ham.

Teenager flygtede nøgen hjem

Onsdag blev stedfaderen så idømt 240 timers samfundstjeneste for volden. Dommeren sagde under domsafsigelsen, at han godt forstod, at faren var blevet provokeret, men han kunne ikke lade ham slippe helt uden konsekvenser.

– Du var i chok over, at han gik frit omkring på gaden, sagde dommeren.

Jason Haward er blevet kendt skyldig i at voldtage mandens steddatter. Han har fået syv og et halvt års fængsel for forbrydelsen. Haward havde mødt teenageren i en butik og havde taget hende med til et isoleret område tæt på stranden.

Her voldtog han den unge pige og forfulgte hende bagefter, mens hun flygtede nøgen hjem. Det foregik i april sidste år. Stedfaren fandt hende udenfor deres hjem, hvor hun krøb sammen mellem to biler mens Haward stod over hende.

Far: Jeg fortryder intet

To dage senere så stedfaderen altså Haward den på den anden side af deres vej. Stedfaderen fortæller, at han ville sørge for, at Haward ikke stak af, inden politiet kom. Men han endte med at slå Haward flere gange og nikke ham en skalle. Haward fik blå mærker, en hjerneskade og led af anfald på dagen.

Stedfaderen blev kendt skyldig i legemlig skade. Han har efterfølgende sagt, at han ikke fortryder sine handlinger. Ifølge ham gjorde han, hvad enhver far ville have gjort.

Faderens forsvarsadvokat, Peter Foster, bad dommeren om at smide dommen væk uden straf til sin klient. Ifølge Foster handlede faderen ud af frustration, omkring at Haward ikke var blevet anholdt og kærlighed til sin datter.

– Han er en mand, der handlede spontant ud af kærlighed til sin steddatter. Han fortyder ikke, hvad han har gjort. Men han siger ikke, at han vil gøre det igen, fortalte advokaten dommeren.

Chikanerede steddateren

Udenfor retten fortalte faderen, at han fortrød, hvordan det hele var endt. Han er lettet over den milde straf, men vil stadig appellere sin dom. Han fortæller, at det har været et mareridt for hans familie, især for steddatteren.

– Men i det mindste ved hun, at jeg kommer hjem, siger faren.

Det tog seks uger, inden Haward blev tiltalt. I løbet af de uger, så familien ham gå omkring huset. Noget der påvirkede steddatteren.

Powered by Labrador CMS