Tragisk nyt om forulykket spanier

En uge efter sit styrt i Dakar Rally er den spanske motorcykelkører Carles Falcon død, oplyser hans hold

Udgivet Opdateret

Den spanske motorcykelkører Carles Falcon, som for en uge siden forulykkede voldsomt på 2. etape af årets Dakar Rally, er død natten til mandag af sine kvæstelser.

Det bekræfter hans hold TwinTrail Racing ifølge autosport.com.

Falcon deltog for anden gang i karrieren i Dakar Rally, men allerede på 2. etape gik det galt for køreren fra Catalonien.

Manglede få kilometer

Han manglede kun at tilbagelægge nogle få kilometer af etapen fra Al Henakiyah til Al Duwadimi, da han styrtede og kom alvorligt til skade.

Ifølge løbsarrangøren havde Falcon ingen puls, da lægerne nåede frem, men det lykkedes i første omgang at få gang i hans hjerte igen.

Dakar Rally (tidligere Paris-Dakar Rally) er et offroad-rally, som oprindeligt blev kørt fra Paris i Frankrig til Dakar i Senegal. Det har været afholdt siden 1978. Der deltager både biler, motorcykler og lastbiler. Ruten er varierende. Ofte er de deltagende køretøjer specialbyggede til løbet. Dette skyldes i høj grad, at der skal foretages meget kørsel i ørken med deraf følgende sandstøv og porøst underlag. Dakar Rally 2009 blev som det første ikke afholdt i Europa og Afrika, men var af sikkerhedsmæssige årsager flyttet til Argentina og Chile, hvor også Dakar Rally 2010 og Dakar Rally 2011 blev afholdt.

Falcon pådrog sig brud på rygsøjlen og brækkede fem ribben, venstre håndled og kravebenet.

Carles Falcon gennemførte 1. etape af årets Dakar Rally, men på 2. etape gik det galt for spanieren.

 På hospitalet har lægerne siden forsøgt at redde Falcon, men en uge efter ulykken var der ikke mere at gøre.

Powered by Labrador CMS