Løsladt efter opsigtsvækkende kendis-drab

Hele verden talte om det uhyggeligt drab, som sendte atleten i fængsel

Udgivet Opdateret

Den drabsdømte tidligere paraatlet Oscar Pistorius er blevet prøveløsladt, meddelte Sydafrikas fængselsvæsen fredag.

Prøveløsladelsen sker, knap 11 år efter at han blev dømt for at have dræbt sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp, i en sag, der rystede Sydafrika. Pistorius er benamputeret og blev som atlet berømt som "Bladerunner" på grund af sine benproteser, der var lavet af kulfiber.

Troede hun var brudt ind

Pistorius skød og dræbte den 29-årige Reeva Steenkamp gennem en lukket badeværelsesdør på valentinsdag i 2013.

Han har gentagne gange sagt, at han forvekslede Steenkamp med en person, som han mente var brudt ind. Han affyrede fire skud.

Pistorius appellerede sin sag gentagne gange.

Aldrig retfærdigt

Han blev i slutningen af 2014 idømt fem års fængsel for drabet - en straf, som senere blev skærpet til 13 år og fem måneder.

I november sidste år fik han bevilget prøveløsladelse.

I en reaktion fra June Steenkamp, moren til Reeva Steenkamp, hedder det, at "der aldrig kan blive ydet retfærdighed" for tabet af hendes datter.

- Det er os, som er tilbage, der afsoner en livstidsstraf, siger hun til nyhedsbureauet AP.

Overvåget af kriminalforsorgen

Pistorius vil blive overvåget af kriminalforsorgen. Han kan kun forlade det område, hvor han skal bo i Pretoria, hvis han opnår særlig tilladelse.

Den tidligere topatlet, som i dag er 37 år, skal desuden gennem et behandlingsprogram for sine raseriudbrud. Det er et program, der også har som erklæret mål at forebygge vold mod kvinder.

OSCAR PISOTRIUS

Oscar Leonard Karl Pistorius, også kendt som Blade Runner, er en sydafrikansk handicapatlet. Han er født uden knogler i læggen, og da han var 11 måneder gammel, blev begge ben amputeret nedenfor knæet.

Kilde: Wikipedia
Den paralympiske atlet Oscar Pistorius er nu en fri mand efter 11 år bag tremmer.
Powered by Labrador CMS