Trump går told-amok
Den amerikanske præsident vil sætte told på import af stål og aluminium yderligere op
USA's præsident, Donald Trump, vil indføre en toldafgift på 50 procent på import af stål og aluminium fra Canada.
Det skriver Donald Trump på sit sociale medie Truth Social.
Dermed vil den amerikanske præsident fordoble tolden på stål og aluminium fra Canada.
Trump skriver, at han har bedt sin handelsminister om at indføre den ekstra told, som skal træde i kraft allerede onsdag 12. marts.

Udmeldingen kommer som reaktion på, at provinsen Ontario i Canada indførte en told på 25 procent på elektricitet, der kommer fra USA, skriver Reuters.
Den amerikanske præsident skriver, at han "snart vil erklære en national nødsituation", i de områder, der er ramt af stigningen i elpriserne fra Ontario.
Vil lukke
Han truer også med at øge tolden "betydeligt" den 2. april på biler, der kommer til USA, "hvis andre grove, langvarige toldsatser ikke også fjernes af Canada".
Ifølge Trump vil det føre til lukningen af Canadas bilindustri for altid.
- Disse biler kan sagtens produceres i USA, skriver Trump på Truth Social.
Han gentager sit ønske om at indlemme Canada som USA's 51. delstat og understreger, at det vil få alle toldsatserne til at forsvinde.
Først 25 procent
Donald Trump annoncerede i februar, at han ville indføre told på 25 procent på stål og aluminium fra alle lande. Toldsatserne skulle efter planen træde i kraft onsdag 12. marts.
Den største andel af den stål, der indføres i USA, kommer fra Canada, Mexico og Brasilien. Det viser data fra den amerikanske regering og sammenslutningen af amerikanske stålproducenter, AISI.
Donald Trump indførte under sin første periode som præsident ligeledes en toldafgift på 25 procent på import af stål og 10 procent på import af aluminium.
Andre er ramt
Senere indførte han toldfrie kvoter på importen af disse råvarer fra lande som Canada, Mexico og Brasilien.
Den tidligere præsident Joe Biden udvidede i sin tid de toldfrie kvoter, så de også omfattede jern og aluminium fra Storbritannien, Japan og EU.