Sigtes for at stjæle syv Harleyer

Københavns Politi sigter 35-årig mand for at have stjålet motorcykler og andre transportmidler for 2,5 mio

Udgivet Opdateret

I alt syv motorcykler af mærket Harley-Davidson står på politiets liste over tyverier, som en 35-årig mand beskyldes for at have begået.

Også elløbehjul og flere elcykler skal den mistænkte have stjålet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse fredag.

Udenlandske turister 

Ofrene var især udenlandske turister, der boede på hoteller i København, men også et par fastboende i Storkøbenhavn var udsat for tyveri.

Ifølge politiet har den mistænkte stor viden om netop de navnkundige amerikanske motorcykler.

- Det kan kun være gjort af en gerningsmand med indgående kendskab til netop den type motorcykler, og det har naturligvis indgået som en central del af efterforskningen, udtaler vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Bremserne deaktiveret

Motorcyklerne blev brudt op og kortsluttet, og nogle gange blev der manipuleret med det indbyggede elektroniske sikkerhedssystem.

I et tilfælde var bremserne deaktiveret i forsøget på at begå tyveri, men ejeren opdagede i tide, at der var noget galt.

Det samlede udbytte ved tyverierne er cirka 2,5 millioner kroner, oplyser politiet. 

De stod på gennem to år.

Harley Davidson motorcykel. (Modelfoto)
Harley Davidson motorcykel. (Modelfoto)

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi
Powered by Labrador CMS