Adresser i hele Danmark figurerer i skattely-database

Mandag aften er en database over nogle af de oplysninger, der er i Panama-lækage, offentliggjort.

Afsløringen af, at blandt andet regeringsledere, kongelig og sportsstjerner har gemt formuer i skattely, har skabt protester over hele verden. Foto: Reinhard Krause/Reuters
Udgivet Opdateret

Adresser fra store dele af Danmark – fra Charlottenlund og Holte til Skive og Kolding – figurer i den database, som en gruppe journalister har offentliggjort mandag på baggrund af Panama-papirerne.

I alt 50 adresser i hele Danmark kommer frem, når man søger på Danmark. Også 15 andre adresser, som har forbindelse til en gammel lækage, fremgår af databasen.

Oplysningerne stammer fra i alt 11,5 millioner lækkede dokumenter. De menes at dokumentere, at firmaet Mossack Fonseca i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.

Undersøgende journalister

Det er Den Internationale Sammenslutning af Undersøgende Journalister, ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists), står bag offentliggørelsen.

Hos Skat har man krydset fingre for, at originaldokumenter fra blandt andet transaktioner ville blive offentliggjort. Uden dem kan det nemlig blive svært at retsforfølge eventuelle skattesyndere.

Men sammenslutningen havde varslet, at bankkonti, finansielle transaktioner, mails og andre korrespondancer, der indeholder oplysninger som pas og telefonnumre, ikke ville blive offentliggjort.

Kun firmanavne, personnavne og adresser kan slås op i databasen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS