Bakterieudbrud i Danmark: Hold øje med disse tegn

Det er klogt at sætte sig ind i hvilke symptomer, som forgiftningen medfører, og hvordan man undgår at blive ramt

Udgivet Opdateret

Se Fødevarestyrelsens råd til, hvordan man undgår den potentielt livsfarlige bakterie i galleriet ovenfor.

Tre personer ligger indlagt med en potentielt livsfarlige bakterie. Det oplyser Statens Serum Institut, SSI.

Det er den fødevarebårne bakterie clostridium botulinum, som kan udvikle et giftstof, der kan føre til den sjældne og tilstand botulisme – eller pølseforgiftning, som den også kaldes.

I værste fald kan forgiftning med bakterien koste livet.

Bakterien findes naturligt i jorden og ifølge Fødevarestyrelsen kan den forekomme i en lang række fødevarer som kød, kødprodukter, fisk, fiskeprodukter, frugter, grøntsager, honning og krydderier.

Sløret syn og besværet tale

Hvis man er ramt af pølseforgiftning, vil de første symptomer typisk være sløret syn, store pupiller, hængende øjenlåg, lysskyhed, lydoverfølsomhed, besværet tale og synkebesvær på grund af lammelse af kranienerverne, skriver Statens Serum Institut.

De fleste forgiftninger opstår i køkkenet – for eksempel på grund af for dårlig opvarmning af mad, eller at man ikke køler maden hurtigt nok.

Selvom Statens Serum Institut oplyser, at der kun registreres meget få tilfælde af botulisme om året i Danmark, bør man tage sine forholdsregler for at undgå det.

Se Fødevarestyrelsens råd til, hvordan man undgår den potentielt livsfarlige bakterie i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS