Brøndby slår AaB efter drømmestart

Brøndby cementerede andenpladsen i Alka Superligaen, da holdet hjemme slog uskarpe AaB med 2-0.

Teemu Pukki scorede en enkelt gang, da Brøndby hjemme slog AaB 2-0 i Alka Superligaen søndag. (Arkivfoto). Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Brøndby trækker fra på andenpladsen i Alka Superligaen, efter at de blågule søndag aften slog AaB med 2-0.

Teemu Pukki scorede tidligt i kampen til 1-0 på et straffespark, mens Kamil Wilczek efter pausen øgede.

AaB havde chancer til flere mål, men som så ofte før manglede skarpheden hos nordjyderne.

Brøndby halverede med sejren afstanden op til førende FC København, der spiller senere søndag. Brøndby har 29 point på andenpladsen, mens AaB på ottendepladsen har fire point op til sjettepladsen.

Kampen om pladserne i top-seks i Alka Superligaen er benhård. Kun FC København ligner et sikkert kort i det spil, mens otte-ni hold kæmper om de resterende fem pladser.

Brøndby har hele sæsonen lagt godt til, mens AaB efter en god start har mistet terræn i forhold til en god håndfuld øvrige hold.

For Brøndby handlede søndagens kamp derfor om at bevare positionen som rækkens nummer to, mens AaB skulle forsøge at lukke det lille hul, der var kommet op til de seks pladser, der giver adgang til forårets mesterskabsslutspil.

AaB fik dog en sand mareridtsstart, da Joakim Mæhle efter blot fire minutters spil klodset brugte hånden i feltet. Det kostede et straffespark, som Superliga-topscorer, Teemu Pukki, sikkert omsatte til mål.

Nordjyderne lod sig ikke slå ud af den dårlige start. De angreb lystigt og satte Brøndby under et godt pres, men skarpheden i især indlæggene manglede hos gæsterne.

Brøndby kom bedre med hen mod slutningen af første halvleg, og hjemmeholdet havde også et godt forsøg ved Andrew Hjulsager, men det blev ved 1-0 ved pausen.

Kort efter pausen fik AaB så den gyldne chance. Christian Bassogog fandt angrebsmakker Jannik Pohl, der fladt lagde bolden forbi Frederik Rønnow, men stolpen tog fra.

Bolden røg retur til Bassogog, der fra få meter bragede bolden langt over.

I stedet var det Brøndby, der i den anden ende reelt lukkede kampen.

I en perfekt kontra blev Teemu Pukki sendt i dybden efter en times spil, og Kamil Wilczek tog løbet med på midten, og han omsatte sikkert Pukkis tværpasning til en scoring.

Det mål tog pusten fra AaB, der ikke havde den fornødne energi til at svare igen.