Chok: Kobler fødevarer til demens
Er forbundet med en 13 procent øget risiko for demens
En ny undersøgelse antyder, at indtagelse af forarbejdet og uforarbejdet rødt kød kan øge risikoen for demens og kognitiv tilbagegang.
Det skriver Daily Mail.
Øger risikoen
Harvard-forskere fulgte 133.000 voksne over fire årtier og fandt, at en daglig portion forarbejdet rødt kød, som to skiver bacon eller en enkelt pølse, var forbundet med en 13 procent øget risiko for demens.
Resultaterne viser også, at udskiftning af forarbejdet rødt kød med fisk kan reducere risikoen med 28 procent.
Analyserede over flere årtier
Undersøgelsen, offentliggjort i tidsskriftet Neurology, fremhæver også, at uforarbejdet rødt kød som bøf og lammekød kan have en negativ effekt på tænkefærdigheder.
Selvom der er kritik af tidligere forskning, der ikke altid har fundet en sammenhæng mellem rødt kød og demens, er styrken ved denne undersøgelse, at den analyserede detaljerede kostspørgsmål over flere årtier.
Forskerne bemærker dog, at resultaterne skal behandles med forsigtighed, da de primært er baseret på observationer og selvrapporterede data.