Danskere i tusindvis indlagt med samme sygdom

Tallet bare stiger og stiger i år.

Influenzasæsonen byder på flere og flere smittede. Arkivfoto. KLIK VIDERE OG SE DE GÆNGSE SYMPTOMER PÅ INFLUENZA.
Influenzasæsonen byder på flere og flere smittede. Arkivfoto. KLIK VIDERE OG SE DE GÆNGSE SYMPTOMER PÅ INFLUENZA.
Udgivet Opdateret

Influenzasæsonen 2018 når nye højder. Det skriver Statens Serum Institut i en ugentlig rapport over influenzaaktiviteten i Danmark, med det velvalgte navn influenza-nyt.

I rapporten kan man læse, at antallet af indlagte personer med influenza, i uge syv, steg til 2462 personer. Det er det højeste antal registererede indlagte i de seneste fem influenza-sæsoner.

Statens Serum Institut skriver, at der kan være forsinkelser på registreringen af indlagte patienter, hvilket betyder, at tallet kan være endnu højere end de 2462 personer.

122 dødsfald

98 af de indlagte personer har været indlagt på intensivafdeling, og Statens Serum Institut oplyser, at man de seneste 30 dage har registreret 122 dødsfald blandt influenza-smittede.

“Generelt er dødeligheden i Danmark inden for normalområdet, dog med en forhøjet dødelighed blandt de ældre over de seneste måneder,” skriver Statens Serum Institut.

Hvis du selv sidder og genkender de gængse symptomer på influenza, bør du allerede sidde i sygesengen. Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, smitter du allerede med influenza, før du selv bliver syg med influenza.

Derudover skal man tage den med ro, når symptomerne begynder at forsvinde, for ret beset smitter man også gerne efter, at sygdommen er forsvundet igen. Således bør man, for naboens, kollegaens og kærestens skyld, holde sengen i et døgn efter, at symptomerne er forsvundet igen.

Statens Serum Institut skriver, at borgere i USA også er hårdt ramt af influenza i denne sæson, og at dødeligheden blandt ældre generelt er signifikant forhøjet i Europa i denne sæson.

Powered by Labrador CMS