Danskernes Parti byder radikale DF’ere velkommen

Daniel Carlsen fra Danskernes Parti vil gerne byde eventuelt vragede DF-medlemmer velkommen. Arkivfoto: Johan Gadegaard/Scanpix
Udgivet Opdateret

Danskernes Parti mener, at DF mister sin folkelighed, fordi partiet forsøger at gøre alt for at blive stuerene

Det ekstremt højreorienterede parti, Danskernes Parti, er ikke interesserede i at blive stuerene. Så beslutter Dansk Folkeparti at ekskludere to medlemmer, der har ytret sig hadsk om islam på Facebook, er de velkomne længere ude på højrefløjen.

Politiken skrev søndag, hvordan hadet til islam får frit løb i lukkede grupper på Facebook, hvor folk med relation til DF ytrer sig. Men Dansk Folkepartis officielle politik er, at man »ikke skelner på religion«. Og da man har kunnet identificere to medlemmer af partiet, der overskrider grænserne for, hvad, man mener, er tilladeligt at skrive på Facebook, vil deres fremtid i partiet blive diskuteret på et hovedbestyrelsesmøde mandag aften.

Og sker det, at de to bliver ekskluderet, så er de velkomne hos Danskernes Parti.

»Vi har ikke den samme frygt for folkelighed, som DF åbenlyst har. Efterhånden er DFs eneste ambition at blive mere og mere stuerene. I Danskernes Parti er vi slet ikke interesserede i at blive stuerene. Vi vil være et ægte oppositionsparti og det bliver man ikke stueren af i de etablerede politiske kredse,« siger partileder for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Modsat Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen (DF), der kalder situationen »træls«, mener Carlsen ikke, at udtryk som »stol aldrig på en muslim«, og »islam er en form for sygdom« er særligt grove udtryk at bruge.

»Jeg har fuld forståelse for, at folk er frustrerede over, at Danmark er ved at blive oversvømmet af folk fra den tredje verden, herunder især muslimer. I forbindelse med generelle betragtninger om muslimer, skal man lige huske på, at terrorister i Vesten ofte har været såkaldte velintegrerede muslimer,« siger Daniel Carlsen.

Danskernes Parti siger selv, at de siden stiftelsen i 2011 har fået flere medlemmer, der enten i utilfredshed har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, eller som af den ene eller anden årsag er blevet ekskluderet. Eksempelvis blev en ung mand i 2012 ekskluderet af Dansk Folkeparti for at ytre sympati for Danskernes Parti. Herefter meldte han sig ind i netop Danskernes Parti, skriver partiet på sin hjemmeside.

Daniel Carlsen har tidligere været medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), der er et nynazistisk parti, og har ytret sig skeptisk omkring holocaust.

Powered by Labrador CMS