Forældre efterlyser syge børn til at smitte deres egne

Strong tis the new skinny: Den nye tendens hvor muskler er “the sh*t”, er kommet for at blive. Instagram er spækket med hashtags som #GirlsWhoLift, og her passer du perfekt ind med dine #LækreLår.
Udgivet Opdateret

I en lukket gruppe på Facebook efterlyser danske småbørnsforældre fremmede børn, der er smittet med mæslinger, fåresyge og røde hunde. Formålet er, at deres egne børn skal blive naturligt smittet med børnesygdommene i stedet for at blive vaccineret. Det skriver dr.dk.

»Jeg har en søn på 18 måneder, som jeg søger mæslinger og skoldkopper til,« lyder forespørgslen fra en forælder.

»Børnesygdomme søges til to drenge. For eksempel skoldkopper, fåresyge, mæslinger, røde hunde,« lyder en anden ifølge dr.dk.

MFR-vaccinen har den seneste tid bragt mange forældresind i kog, og flere danske småbørnsforældre har nægtet at lade deres børn blive vaccineret med vaccinen, der beskytter mod netop mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Det er dog ikke ufarligt at lade sine børn smitte på naturlig vis, lyder advarslen fra professor Allan Randrup Thomsen, der forsker i virusinfektioner ved Københavns Universitet. Naturlig smitte er nemlig meget farligere end MFR-vaccinen, som er sygdommen i en mild form.

Rigtig dårlig ide

»Det er en rigtig dårlig idé, fordi den nuværende MFR-vaccine er lavet, så den giver så lidt sygdom som muligt, og ellers giver den samme immunitet over for eksempelvis mæslinger,« siger Allan Randrup Thomsen til DR.

Han advarer om, at man i værste fald risikerer at påføre sit barn en dødelig sygdom, hvis man lader det smitte naturligt.

Det anslås ifølge DR, at omkring 87 procent af alle danske børn har fået MFR-vaccine 1 og 2. For at udelukke risikoen for en mæslingeepidemi skal mindst 95 procent være vaccineret.

Powered by Labrador CMS