Hvad siger dit headset om dig?

Hvilket headset passer til dig? Foto: Telia/Presse
Udgivet Opdateret

Når konfirmanderne skriver ønskesedler i disse dage, er det også helt specifikke headsets, de ønsker sig

Konfirmationssæsonen er over os, og flere unge har sat nøje udvalgte headsets på ønskelisten. Ligesom bestemte tøjmærker og biler er teknologiske gadgets nemlig i dag også med til at visualisere, hvilken type man er ud fra valg af design, mærke, farve og størrelse. Er man in-ear eller on-ear? Sport eller fashion? Uanset hvad udtrykker alle noget forskelligt. Er du nysgerrig efter, hvad dit headset siger om dig? Så følg med her, hvor vi gennemgår fire forskellige headset-typer.

– Der er ingen tvivl om, at mange unge i dag har stort fokus på, hvordan de vil have lyden serveret. I vores butikker oplever vi, at de er meget bevidste om, hvad de søger i et headset, fordi det skal opfylde nogle bestemte behov i bestemte situationer og skal sende de helt rigtige signaler. Det gør også, at mange faktisk har flere headsets, som de kan skifte imellem, siger Jesper Lylloff, der er ansvarlig for indkøb af varer i Telia.

Headsettet som statement – Marshall Major

Tænker du meget over, hvad du gerne vil signalere med dit headset? Og er design, mærke og farve afgørende for dit valg? Så er du sikkert Statement-typen.

– Statement-typen bruger typisk sit headset som en accessory til at udtrykke sin personlige stil. De vælger ofte over-ear headset, og tænker meget over design og signalværdi. Der bliver lagt stor vægt på det ”rigtige” mærke, og at man kender til virksomheden bag, og hvad de står for. Statement-typen ville for eksempel vælge Marshall Major høretelefoner, fortæller Jesper Lylloff.

Gamerens valg – Samsung Level Over

Har du brug for, at dine høretelefoner har en god kvalitet i forhold til lyd og stor lydtæthed? Er det vigtigt, at der er en mikrofon, så du kan kommunikere med andre, mens du har dem på? Og må de gerne være behagelige at have på i længeret tid af gangen? Så er du sikkert Gamer-typen.

– Gamer-typen bruger ofte sit headset i flere timer af gangen, og går derfor op i, at de sidder behageligt. Typen vælger over-ear høretelefoner, der lukker tæt omkring lyden, så man kan fordybe sig i spil-oplevelsen og undgå, at andre bliver forstyrret, når lyden bliver skruet op. Det er også vigtigt med en ordentlig mikrofon, så man kan tale sammen med sine medspillere, forklarer Jesper Lylloff.

Den stilrene Stylish-type – a-Jays Five

Er du til mere diskrete høretelefoner, der ikke behøves at vises frem? Og går du op i design, enkelthed og lækker lyd? Så er du højest sandsynlig stylish-typen.

– Stylish-typen køber ofte in-ear høretelefoner, der diskret kan gemmes væk inde i øret uden at vække for meget opmærksomhed. Typen køber dog ikke hvilke som helst høretelefoner, da de stadig gerne må have været afbilledet i det sidste nye modemagasin. De følger trenden, men vil stadig gerne holde det enkelt og stilrent. Stylish-typen ville for eksempel vælge headset fra a-Jays Five, beskriver Jesper Lylloff.

Den Sporty – Jabra Sport Rox

Bruger du kun dine høretelefoner, når du er aktiv i fitnesscenteret eller på løbeturen? Og er funktionalitet vigtigere for dig end design? Så er du den Sporty-type.

– Den sporty-type har meget fokus på funktionalitet. Headsettet skal kunne klare vind, vand og vejr, kunne vaskes og sidde godt i øret under træning – uden at falde ud. Høretelefonerne ses som praktisk træningsudstyr og ikke som en fashion-accessory, fortæller Jesper Lylloff.

Powered by Labrador CMS