Hvor lang tid tager det at komme over din eks?

Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Beslutningen er taget, du har ændret din facebook-status til single. Men hvor lang tid tager det at kommer over din eks?

Det gør ondt at gå fra hinanden. Uanset, om det var et venskabeligt brud, eller en af jer smækkede med døren på vej ud, gør det ondt. Men hvor lang tid, kan du regne med, at det tager, før du er kommet dig over din eks?

Psykologer sammenligner et brud med et dødsfald i familien, skriver Ekstra Bladet. Det er den samme følelse af sorg og chok. Det kan fylde hele tilværelsen i en periode, hvor det føles som om, man ikke kan tænke på andet. Men hvor lang tid, det egentlig tager, før man er kommet sig over sin eks har forskere undersøgt.

Et studie fra 2007 med 155 deltagere, tog udgangspunkt i studerende, så det er ikke voldsomt repræsentativt – der er stor forskel på forhold i de tidlige 20’ere og så på et forhold, hvor man har været gift, fået børn og hus.

Men det studie viste, at de første 11 uger ene og alene handler om overlevelse. Derefter begynder man at se lysere på tilværelsen og finde måder at komme videre på. Det tager tre til seks måneder, før man begynder at mærke de positive sider af bruddet.

En anden undersøgelse, som ikke er videre videnskabelig, kiggede på folk i 50’erne via en amerikansk dating-side, fifties.com. Konklusionen her var, at det tager i gennemsnit 18 måneder at komme sig over en skilsmisse.

I bund og grund er tid altså en vigtig faktor, når du skal komme dig over din eks.

Powered by Labrador CMS