Jan Magnussen: -Kevin er, hvor han hører hjemme

Jan Magnussen er stolt af sin søn og fortæller, at Kevin er der hvor han hører hjemme.

Kevin er der, hvor han hører hjemme – i en Formel 1-racer, siger Jan Magnussen (t.h.). Henning Bagger/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Når Jan Magnussen søndag eftermiddag ser sin søn, Kevin Magnussen, køre Formel 1-ræs i Bahrain, bliver det med et stort smil på læben.

– Det er den bedste følelse, man som far kan have i maven. Kevin er der, hvor han hører hjemme – i en Formel 1-racer, siger Jan Magnussen til Søndagsavisen.

Det så ellers noget sort ud for Kevin Magnussen, da han sidste år røg ud af det gode selskab i Formel 1. Der var mange, der tvivlede på, at han ville vende tilbage, og farens exit 18 år tidligere stod klart i erindringen for det 23-årige racertalent.

Usædvanlig ære

Men allerede seks måneder senere var det lykkedes ham at kæmpe sig tilbage, og det er en usædvanlig ære.

– Normalt er din første chance i Formel 1 også din eneste chance. Nu har Kevin fået chance nummer to. Det er han utrolig taknemmelig over, og han er klar over, at nu skal den sidde lige i øjet, siger Jan Magnussen.

Jan Magnussen selv blev fyret som Formel 1-kører over telefonen i 1998 efter 25 Formel 1-løb. Han mener dog ikke, at de man kan sammenligne hans fyring med Kevins exit.

– Kevin stoppede med topkarakterer. Det gjorde jeg ikke. Døren var ikke smækket, så selvom det nok var et long shot for ham at vende tilbage, var det ikke umuligt, siger Jan Magnussen til Søndagsavisen.

Han vurderer, at Kevin Magnussen er at finde mellem 10. og 12. placering i den samlede stilling, når årets sidste Formel 1-grad prix er kørt.

Powered by Labrador CMS