Mænd stod bag eksplosivt kemikalie på kollegium

To mænd vil søndag blive krævet fængslet efter fund af kemisk stof. De sigtes for at bringe andres liv i fare.

To mænd har erkendt, at de har fremstillet et eksplosivt stof, som lørdag aften blev fundet på Grønjordskollegiet på Amager. Arkivfoto. Foto: Henrik Larsen./Scanpix
Udgivet Opdateret

Politi, brandvæsen, ambulancer og specialister fra Beredskabsstyrelsen rykkede lørdag aften ud til Grønjordskollegiet på Amager, hvor der var fundet et underligt kemisk stof, der eksploderede, når man trådte på det.

Allerede lørdag aften anholdt politiet to mænd på 30 og 31 år, og de vil søndag blive krævet fængslet i et grundlovsforhør.

– Vi fik nogle meldinger fra kollegiet om, at man havde fundet et brunligt stof, der havde en kemisk, ammoniakagtig lugt, fortæller Henrik Vedel, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Stof smurt ind flere steder

Stoffet var smurt ud på gulvet flere steder og på flere kollegiebeboeres sko. Når man trådte på det, knaldede det.

Over for politiet har de to mænd erkendt, at det er dem, der har fremstillet stoffet og spredt det på kollegiet, hvor den 31-årige bor.

– De har blandet nogle ting sammen og sådan i dumhed rodet lidt med det, siger Henrik Vedel om de to mænd.

– Og så har de efterladt nogle ting, som kunne være farlige for andre, fortsætter han.

Drengestreger kan koste dyrt

Selv om der tilsyneladende er tale om en slags drengestreger, kan konsekvensen for de to mænd blive ganske alvorlig, hvis de senere bliver dømt for det, som politiet sigter dem for.

Politiet mener, at de har overtrådt straffelovens paragraf 252 ved i “grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde” at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Desuden er de sigtet efter straffelovens paragraf 192a, der blandt andet handler om at fremstille eller besidde sprængstoffer. Hvis de til sin tid dømmes efter denne paragraf, lyder straffen på mindst et års fængsel.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS