Mistænkt for at være med i smugler-netværk: Bilen fuld af våben

En bosnisk mand blev i juli anholdt med bilen fuld af blandt andet håndgranater. Politiet mistænker ham for at være en del af et større smuglernetværk. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Håndgranater og skydevåben. Det er indholdet af en bil, som politiet ved en rutinekontrol stoppede på Rødby Havn. Han er mistænkt for at være del af smuglernetværk.

Den 27. juli havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sammen med SKAT rutinekontrol ved færgelejet på Rødby Havn. Her blev en mand anholdt med bilen fuld af våben.

Manden mistænkes for at være del af et større smuglernetværk.

Den anholdte mand fra Bosnien, der stadig er varetægtsfængslet, havde i sin bil et rent arsenal – bestående af 10 håndgranater og 13 skydevåben – både håndvåben og maskinpistoler.

– Vores opfattelse er, at denne mand er en del af et større våbensmuglernetværk. Derfor har vi holdt møder med en række internationale samarbejdspartnere – herunder også med myndigheder på Balkan, da vi er overbevist om, at våbnene stammer der fra, fortæller politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Efterforskningen er stadig i gang, og politiet har skærpet fokus på, om våbnene var tiltænkt rocker- eller bandemiljøet.

– Vi kan ikke afvise, at der vil komme flere anholdelser i denne sag i ind- eller udland, siger Kim Kliver.

Powered by Labrador CMS