Rotterne har det alt for fedt

En mild vinter og skrappere krav til gift har givet rotterne gode kår i Aarhus.

Rotter lever det søde liv i Aarhus. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er fedt at være rotte i Aarhus.

Det må være konklusionen på en pressemeddelelse, Aarhus Kommune har lagt på sin hjemmeside.

Den milde vinter i både 2014 og 2015 har nemlig betyder rekordmange anmeldelser om rotter i den jyske by.

– Vi forventer, at vi i år når op omkring 7000 anmeldelser, og dermed er vi på niveau med sidste år, hvor antallet også lå højt, siger funktionsleder i Rottebekæmpelsen i Aarhus Kommune, Lene Nørskov Skjødt til kommunens hjemmeside.

Må rykke ud flere gange

– For at sikre rotternes naturlige fjender mod forgiftning, bruger vi som udgangspunkt en mildere gift end tidligere. Det er der lov om. Desværre virker den ikke altid, og derfor må vi ud til ejendommene flere gange, siger Lene Nørskov Skjødt.

Det betyder, at 2015 ifølge Lene Skjødt vil ende på rekordhøje 10.000 besøg.

Kommunen oplyser, at den er ifærd med at lave en ny handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af rotterne. Den forrige er fra 2013.

Hvornår skal du anmelde?

Ifølge Aarhus Kommune har du som grundejer pligt til at sikre og renholde din ejendom, så rotternes muligheder for at leve på din ejendom begrænses, så vidt det er muligt.

Du har også pligt til – hvis rotterne alligevel dukker op – at underrette kommunen. Andre end grundejer kan også anmelde rotter.

Særlige regler gælder for landejendomme. Her er det kommunens pligt at foretage eftersyn for rotter på ejendomme, der ligger i landzone og på landbrugsejendomme i byzone.

Powered by Labrador CMS