Sygeplejersker modsiger Thornings sundhedstal

PLUS-historie. Det fyger med løfter om milliarder til kræftpatienter og andre syge i valgkampen. Både S og V har sundhed højt på listen, og der er ikke stor forskel på målene. (se Ritzau historie Regeringen vil poste 25 mia. i Sundhedsvæsenet. Her er det fra Akut modtage afdelingen på Hvidovre Hospital.
Udgivet Opdateret

Det passer ikke, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at regeringen har ansat 7.000 flere i sundhedssektoren, siden den kom til i 2011. Det hævder fagforeningen Dansk Sygeplejeråd, der mener, at tallet er flere tusinde personer lavere, skriver Jyllands-Posten.

»Helle Thorning-Schmidt har brugt tallet om de 7.000 flere gange, men vi er ikke af den opfattelse. Når vi kigger på tallene, er der blevet ansat flere tusinde færre,« siger formand Grete Christensen til avisen.

Hun undsiger dermed et af statsministeren og Socialdemokraternes argumenter i valgkampen, hvor Helle Thorning-Schmidt flere gange har fremhævet den vækst, hun mener at have skabt i sin regeringstid. Socialdemokraterne skriver tilmed i sit valggrundlag, at der er ansat »over 7.000« i sundhedssektoren siden 2011.

Men Dansk Sygeplejeråd henviser i stedet til tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, der viser en stigning på 4.566 ansatte i sundhedssektoren i perioden januar 2012 til januar 2015, hvilket svarer til to tredjedele af Thornings tal.

Socialdemokraternes 7.000 ansatte stammer fra et folketingssvar fra finansminister Bjarne Corydon (S), hvor der henvises til tal fra Danmarks Statistik, der både dækker over både personale på hospitaler og i kommuner, der arbejder med sundhed, behandling og pleje, samt over ansatte på pleje- og rekonvalescenthjem.

Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd mener, at der i statsministerens tal sker en sammenblanding af sundhedsvæsen og ældresektoren, som inkluderer ansatte i den kommunale ældrepleje og plejehjemmene, og som ifølge fagforeningen aldrig har været betragtet som en del af sundhedsvæsnet.

Socialdemokraterne henviser til finansordfører Jesper Petersen (S), der skriver i en mail til Jyllands-Posten, at partiet bruger de officielle tal fra Danmarks Statistik, og at der er blevet flere ansatte i sundhedsvæsnet under den nuværende regering, uanset hvem man spørger.

Powered by Labrador CMS