Syv erklæret døde på sygehus – ved en fejl

De er alle helt og aldeles i live.

Udgivet Opdateret

Mindst syv patienter er blevet erklæret døde på henholdsvis Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus.

Alligevel lever der i bedste velgående. Og tallet kan endda være højere.

Det skriver jv.dk.

Ifølge mediet er de syv personer blevet registreret som døde i de elektroniske patientjournaler i forbindelse med indlæggelser på de syd- og sønderjyske sygehuse.

Det er tal fra Sygehus Sønderjylland, Sygehus Lillebælt og Sydvestjysk Sygehus, der bekræfter dette.

Noget være bøvl – mildest talt

Det kan være noget af et bøvl, når en person – ved en fejl – bliver registreret som død.

Ifølge jv.dk får forsikringsselskaber, banker og lignende nemlig med det samme besked, når en person er blevet registreret som død.

“Hvis sygehuspersonalet ikke når at annullere en fejlagtig dødsregistrering i SEI inden den daglige opdatering til Kirkeministeriet, vil fejlen altså lynhurtigt sprede sig til myndigheder, virksomheder og foreninger. Når en dødsregistrering annulleres, vil rettelsen ikke nødvendigvis nå ud til alle aktører”, skriver jv.dk.

Måske flere tilfælde

Der kan dog godt være flere end de syv tilfælde. Men der kan i realiteten godt have fundet flere tilfælde sted, end dem tallene afslører.

– Vi kender ikke det absolutte tal. Tallene beror på medarbejdernes rapporter, siger kvalitetskonsulent på Sygehus Sønderjylland, Tine Grau, til jv.dk.

På Sydvestjysk Sygehus er tre tilfælde blevet registreret. Sygehusdirektør Per Busk er dog helt overbevist om, at det er det reelle tal.

– Jeg anser det som værende usandsynligt, at der findes flere tilfælde her hos os. Det er bestemt noget, vi vil registrere som en utilsigtet hændelse i ethvert tilfælde, siger han til jv.dk.

Powered by Labrador CMS