Undgå de smarte tyve – både ude og hjemme

Undgå tricktyve? Ja, det kan faktisk lade sig gøre. Se her hvordan.

Det er en grim oplevelse at blive udsat for tricktyve og tricktyveri. KLIK og se, hvordan – og fornuftigvis let – du kan undgå at blive offer. Foto: Colourbox.
Det er en grim oplevelse at blive udsat for tricktyve og tricktyveri. KLIK og se, hvordan – og fornuftigvis let – du kan undgå at blive offer. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Undgå tricktyve – både ude og hjemme.

Der går næppe en enkelt dag, hvor ikke hver eneste politikreds i det ganske land kan berette om tricktyve, der på en eller anden måde får lokket penge eller pinkoder fra folk. Eller endda går ind i deres hjem og stjæler.

Sydøstjyllands Politi har derfor på sin Facebook-side samlet en række råd til, hvordan du kan undgå tricktyve.

Dem viser vi i galleriet over artiklen. Lær dem – og hav dine ting i fred.

Lad dem ikke løbe om hjørner med dig eller nogle af dine ting. Tricktyve er snu og har det med at slå til, når du mindst venter det. Allerhelst afleder de din opmærksomhed, så du ikke aner uråd før efter skaden er sket, og de har stjålet din pung, telefon, smykker, Dankort eller…”, skriver politiet i opslaget.

Her står der også, at de smarte tricktyve, altså kan slå til alle vegne, men at der er nogle situationer, hvor de altså især ynder at slå til – og det er her, du skal være ekstra opmærksom.

Undgå tricktyve – ude og hjemme

Et af de mere udspekulerede tricks foregår med en tennisbold. Det har Newsbreak.dk tidligere beskrevet.

Et hus’ beboer åbnede fordøren og fik at vide af personen, der havde ringet på, at der var røget en bold om i haven. Beboeren og personen, der ringede på, gik begge gik om i haven – så langt væk fra huset man kunne komme – for at lede efter bolden.

Lidt senere opdagede husets beboer, at et dankort fra en jakke, som hang i entreen, var blevet stjålet.

Følg og del

“Følg og del gerne disse gode råd og stå stærkere mod tricktyvene. Kontakt os, hvis du oplever noget mistænkeligt”, opfordrer Sydøstjyllands Politi – et råd, der selvfølgelig gælder uanset, hvor du bor i Danmark.

Og det kan måske være en ekstra god ide at dele rådene med de ældre i din familie eller omgangskreds.

Powered by Labrador CMS