Bliver sablet ned

Trods en sikret EM-billet efterlader 0-2-nederlaget til Nordirland mange spørgsmål, skriver de danske aviser

Udgivet Opdateret

Det danske fodboldlandshold og landstræner Kasper Hjulmand vågnede op til hård kritik i de danske aviser.

Efter mandagens 0-2-nederlag til Nordirland var evalueringen ubarmhjertig, selv om billetten til næste års EM allerede var i hus inden miseren i Belfast.

- Kasper Hjulmand skal prise sig lykkelig for, at billetten til EM var i hus inden besøget i Belfast.

- Et totalt umotiveret nordirsk landshold skabte nemlig gigantiske problemer for de danske stjerner, som endte med at sætte et rærligt punktum for kvalifikationen.

- Det her nederlag giver os en pinlig smag i munden. Endnu en gang. Hvor er det dog flovt, det her, skriver B.T.

Syv nye spillere

Hjulmand forsøgte sig med syv nye spillere i startopstillingen mod nordirerne, men kun få greb chancen.

- Danmark virkede modløse og uden gennembrudskraft og den selvtillid, som Hjulmand gerne ville bygge videre på efter fem sejre i træk.

- Det her var et historisk lavpunkt, som på ingen måder giver grobund for optimisme frem mod EM. Tværtimod, lyder ordene i Ekstra Bladet.

Skuffelsen lyste ud af Jonas Wind, Thomas Delaney og de øvrige danske spillere under og efter kampen mod Nordirland, der vandt mandagens kamp 2-0 i Belfast.

Energien og gejsten til forskel

I Politiken lød der ærgrelse over, at danskerne ikke var i stand til at "fastholde det tiltrængte momentum, de endelig havde tilkæmpet sig med en flot kamp i Parken få dage forinden" med fredagens 2-1-sejr over Slovenien:

- Der var energien og gejsten til forskel på de to hold, og danskerne fremstod ofte usikre på den måde, som jævnligt har kendetegnet dem i løbet af 2023. Et tvivlsomt år for Danmarks landshold, selv om EM-billetten er hjemme.

Hovedbrud inden EM

Det efterlader Hjulmand med hovedbrud inden EM næste år, lyder vurderingen i Jyllands-Posten:

- Der er givetvis en del hårde beslutninger i vente for Kasper Hjulmand, som efter de to seneste kampe er nødt til at overveje, om holdets målmand og viceanfører Kasper Schmeichel også er førstevalg i slutrunden.

- Ligesom det er et åbent spørgsmål, om anfører Simon Kjær kan vende tilbage i truppen efter en skadespause og slå Joachim Andersen og Jannik Vestergaard af.

- Og hvad med Christian Eriksen? Er hans position truet efter A-kædens insisterende præstation i Parken fredag uden ham som offensiv dynamo?

De næste landskampe for Danmark spilles i marts.

Powered by Labrador CMS